Surinaams Zuurgoed

Een ideaal bijgerecht voor bij je Surinaamse maaltijd. Hiermee maak je het helemaal compleet!

Benodigdheden

  • Weckpot van 1 l
  • Maatbeker
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 3/4 van een komkommer
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 3/4 van een rode paprika
  • 4 kruidnagels
  • 4 pimentkorrels
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 1 laurierblaadje

Bereiding

  1. Steriliseer de weckpot van te voren met kokend water.
  2. Was de komkommer, winterpeen en paprika af en snijd deze in reepjes.
  3. Pel de ui en snijd deze in tweeën. Snijd het vervolgens in halve ringen.
  4. Snijd de Madame Jeanette peper in tweeën en verwijder de zaadlijst.
  5. Vul de weckpot in laagjes van groenten. Gooi hiernaast ook de Madame Jeanette peper, pimentkorrels, kruidnagels en het laurierblaadje erin.
  6. Maak in de maatbeker een mengsel van water, azijn en suiker. Roer dit goed door en giet dit over de groenten totdat het volledig ondergedompeld is.
  7. Laat nu je zuurgoed minimaal 3 dagen staan in de koelkast. Wanneer je het langer laat staan komt de smaak beter tot zijn recht.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *