Een ideaal bijgerecht voor bij je Surinaamse maaltijd. Hiermee maak je het helemaal compleet!
Benodigdheden
- Weckpot van 1 l
- Maatbeker
- Keukenmes
Ingrediënten
- 3/4 van een komkommer
- 1 winterpeen
- 1 rode ui
- 3/4 van een rode paprika
- 4 kruidnagels
- 4 pimentkorrels
- 1 Madame Jeanette peper
- 1 laurierblaadje

Bereiding
- Steriliseer de weckpot van te voren met kokend water.
- Was de komkommer, winterpeen en paprika af en snijd deze in reepjes.
- Pel de ui en snijd deze in tweeën. Snijd het vervolgens in halve ringen.
- Snijd de Madame Jeanette peper in tweeën en verwijder de zaadlijst.
- Vul de weckpot in laagjes van groenten. Gooi hiernaast ook de Madame Jeanette peper, pimentkorrels, kruidnagels en het laurierblaadje erin.
- Maak in de maatbeker een mengsel van water, azijn en suiker. Roer dit goed door en giet dit over de groenten totdat het volledig ondergedompeld is.
- Laat nu je zuurgoed minimaal 3 dagen staan in de koelkast. Wanneer je het langer laat staan komt de smaak beter tot zijn recht.

Geef een reactie