Iedereen die wel eens nasi of bami goreng gemaakt heeft kent het wel, atjar tjampoer. In plaats van het kopen bij de supermarkt, kun je dit gemakkelijk thuis zelf maken!

Benodigdheden

  • Weckpot van 1 l
  • Wokpan
  • Vijzel
  • Keukenmes
  • Een paar borden/bakjes
  • Rasp
  • Schiller

Ingrediënten

  • 150 gram witte kool
  • 100 gram taugé
  • 100 gram wortel
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode lombok peper
  • 1 groene lombok peper
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 centimeter gember, geraspt
  • 8 eetlepels natuurazijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Maak van tevoren de weckpot goed schoon door deze in te koken en dit vervolgens na een kwartier af te gieten.
  2. Was de witte kool en taugé, verwijder de oneffenheden van de taugé.
  3. Schil de oneffenheden van de komkommer, snijd de komkommer door de helft en snijd een helft horizontaal in 4 gelijke stukken. Verwijder de zaadlijst en snijd van de komkommer stroken van een paar centimeter.
  4. Snijd lombok pepers in tweeën en verwijder de zaadlijst. Snijd kleine reepjes van de lombok pepers. Bewaar deze in een aparte kom.
  5. Verwijder de bovenkant van de wortel, schil de wortel en rasp de wortel grof.
  6. Maak in de vijzel een boemboe van de knoflook, gember, natuurazijn, suiker, zout en kurkuma.
  7. Zet de wokpan op het vuur. Gooi de boemboe in de pan wanneer deze op temperatuur is gekomen. Wanneer de boemboe begint te koken gooi je de wortel en komkommer erbij.
  8. Wanneer je de groenten 5 minuten hebt geroerbakt gooi je de taugé, witte kool, rode lombok peper en groene lombok peper erbij. Bak deze goed mee tot alle ingrediënten de boemboe goed opgenomen hebben.
  9. Wanneer je atjar tjampoer klaar is maak je deze nog een beetje op smaak met zout.
  10. Met een spatel of houten lepel schep je de atjar tjampoer in de weckpot. Doe deze niet dicht, maar laat de atjar tjampoer eerst afkoelen met een spatdeksel op de weckpot. Wanneer de atjar tjampoer afgekoeld is doe je weckpot dicht en stop je deze in de koelkast. Laat de weckpot een paar dagen in de koelkast staan om op smaak te komen.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *