Ingemaakte wortel

Voor bij je bami, nasi of mihoen als bijgerecht of voor op het lekkerste broodje. Natuurlijk maak jij ze zelf!

Benodigdheden

  • Weckpot van 0,5 l
  • Maatbeker
  • Schiller
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 laurierblad
  • 3 knoflooktenen
  • 150 ml water
  • 150 ml azijn
  • een snufje zout

Bereiding

  1. Was de winterpeen af;
  2. Schil de winterpeen en snijd de uiteinden er af;
  3. Snijd de wortel julienne. Je kunt er ook voor kiezen om plakjes te schillen van de winterpeen en deze vervolgens in reepjes te snijden;
  4. Maak de weckpot van te voren goed schoon;
  5. Vul de weckpot met de wortel, 3 gepelde knoflooktenen, een laurierblad. Voeg een snuf zout toe;
  6. Vul de maatbeker met het water, de azijn en de suiker. Roer dit goed door tot de suiker is opgelost;
  7. Giet het water-azijnmengsel in de weckpot en zorg ervoor dat de wortel volledig ondergedompeld is;
  8. Laat de ingemaakte wortel een paar dagen staan in de koelkast.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *