Voor bij je bami, nasi of mihoen als bijgerecht of voor op het lekkerste broodje. Natuurlijk maak jij ze zelf!
Benodigdheden
- Weckpot van 0,5 l
- Maatbeker
- Schiller
- Keukenmes
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 3 eetlepels suiker
- 1 laurierblad
- 3 knoflooktenen
- 150 ml water
- 150 ml azijn
- een snufje zout

Bereiding
- Was de winterpeen af;
- Schil de winterpeen en snijd de uiteinden er af;
- Snijd de wortel julienne. Je kunt er ook voor kiezen om plakjes te schillen van de winterpeen en deze vervolgens in reepjes te snijden;
- Maak de weckpot van te voren goed schoon;
- Vul de weckpot met de wortel, 3 gepelde knoflooktenen, een laurierblad. Voeg een snuf zout toe;
- Vul de maatbeker met het water, de azijn en de suiker. Roer dit goed door tot de suiker is opgelost;
- Giet het water-azijnmengsel in de weckpot en zorg ervoor dat de wortel volledig ondergedompeld is;
- Laat de ingemaakte wortel een paar dagen staan in de koelkast.

Geef een reactie