In de Nederlandse keuken zijn ze een groot goed, de welbekende zoetzure augurken. Of het nou in je zelfgemaakte huzarensalade is of omwikkeld in boterhamworst op de verjaardag van je oom of tante, deze keer maak jij ze natuurlijk zelf!
Benodigdheden
- Weckpot van 1 l
- Maatbeker
- Keukenmes
Ingrediënten
- 400 gram snoepkomkommers
- 6 takjes dille
- 6 eetlepels suiker
- 2 theelepels mosterdzaad
- 250 ml water
- 250 ml azijn
- 1 halve theelepel witte peper
- Een snufje zout

Bereiding
- 1. Maak de weckpot van tevoren goed schoon.
- 2. Snijd de uiteinden van de snoepkomkommers er af en verwijder de oneffenheden.
- 3. Snijd vervolgens de snoepkomkommers in tweeën.
- 4. Vul de weckpot met 2 eetlepels mosterdzaad.
- 5. Plaats vervolgens de snoepkomkommers en de dille in de weckpot.
- 6. Maak in de maatbeker een mengsel van water, azijn en suiker. Roer dit goed door totdat de suiker volledig is opgelost.
- 7. Vul het water-azijnmengsel in de weckpot tot de snoepkomkommers volledig ondergedompeld zijn.
- 8. Laat de zoetzure augurken ongeveer een kleine week in de koelkast staan.

Geef een reactie