Zin om te barbecueën of om te koken, maar wil je je gerecht toch iets extra’s geven? Deze ingemaakte rode uien zijn ideaal als bijgerecht voor bij de barbecue, Aziatische maaltijd of zelfs op je hamburger. Dit wil je zeker standaard in je koelkast hebben!
Benodigdheden
- Weckpot van 0,5 l
- Maatbeker
- Keukenmes
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 3 eetlepels suiker
- 4 pimentkorrels
- 2 stuks steranijs
- 150 ml water
- 150 ml azijn
- Een snufje zout

Bereiding
- Maak de weckpot van tevoren goed schoon.
- Pel de uien, snijd de uiteinden er af en snijd de uien in tweeën.
- Snijd de uien in halve ringen en haal ze los van elkaar.
- Plaats de rode uien, pimentkorrels en steranijs in de pot.
- Maak in de maakbeker een mengsel van water en azijn.
- Voeg de suiker in de maatbeker toe en roer tot de suiker volledig is opgelost.
- Giet nu het water-azijnmengel toe aan de rode uien.
- Laat de weckpot een paar dagen staan. De ingemaakte rode uien zijn het lekkerst wanneer ze langer zijn blijven staan.

Geef een reactie