Iedereen die wel eens een Surinaams broodje heeft gegeten, zal ze vast wel kennen. De zoetzure Surinaamse Komkommers die je bij je broodje kip kerrie krijgt, maar dan natuurlijk zelfgemaakt!
Benodigdheden
- Weckpot van 1 l
- Maatbeker
- Keukenmes
Ingrediënten
- 1 grote komkommer
- 6 eetlepels suiker
- 4 pimentkorrels
- 4 kruidnagels
- 250 ml water
- 250 ml azijn
- 1 Madame Jeanette peper
- Een snufje zout

Bereiding
- Maak de weckpot van tevoren goed schoon.
- Snijd de uiteinden van de komkommer er af en verwijder oneffenheden van de komkommer met een schiller.
- Snijd de komkommer in de lengte in tweeën en doe dit nogmaals, zodat je 4 lange stroken hebt.
- Verwijder vervolgens een deel van de zaadlijst.
- Snijd de komkommerstroken schuin af, zodat er kleine reepjes komkommer ontstaan.
- Snijd de Madame Jeanette peper in tweeën en verwijder de zaadlijst.
- Plaats hierna de komkommerreepjes, Madame Jeanette peper, pimentkorrels en kruidnagels in de weckpot.
- Vul de maatbeker met het water, de azijn en de suiker. Roer dit goed door totdat de suiker in het water-azijnmengsel is opgelost.
- Giet de inhoud van de maatbeker in de weckpot.
- Laat de weckpot een paar dagen staan in de koelkast. Ze zijn het lekkerst wanneer ze langer ingemaakt zijn.

Geef een reactie